The Blog


Gabi + Szabi – Love Story

Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy összehozott minket a sors Gabival és Szabival, akikben egy nagyon kedves, szeretnivaló párt ismerhettünk meg, és akik megbíztak bennünk annyira, hogy felkérjenek egy előzetes forgatásra az esküvőjük előtt. Ezt a kisfilmet mi Love Storynak hívjuk, de sokan nevezik E-Sessionnek, mi azonban szeretnénk kihangsúlyozni, hogy ez többről szól, mint csupán szép felvételekről a párról, “civil” ruhában.

Számtalanszor tapasztaltuk már a különböző lagzikban, hogy a menyasszony és a vőlegény szeretnék a násznépnek megmutatni magukat, a kapcsolatukat, és ebből a célból összeraknak egy régi fotókból álló diavetítést, ami rendszerint 20 és 40 perc között váltakozik, és amit a vendégek, – egy ponton legalábbis -elkezdenek unni, és mivel addig a zene és a tánc szünetel, gyakran a buli is ellaposodik kicsit.

A mi Love Storynk ezt próbálja meg kiküszöbölni, igyekszünk a szokásos 4-5 percben egy olyan filmet mutatni a párról, amiben beszélhetnek a megismerkedésükről, a kapcsolatukról, a lánykérésről, és egy kicsit bepillanthatunk az életükbe. Gabi és Szabi esetében ez azért is volt fontos, mivel nemrég kiköltöztek Németországba, így a vendégek nagy része nem láthatta még új otthonukat. Az otthonukban töltött három napnak kicsit osztálykirándulás jellege lett, volt benne városlátogatás, némi szolid sörözés, és persze forgatás is… így viszont olyan jól megismertük egymást, hogy az esküvő napján már semmi feszélyezettség nem maradt, régi jó ismerősökként tudtunk együtt dolgozni, és ez, remélhetőleg az esküvői filmjükön is meglátszik majd.

A másik pozitívum ebben a megbízásban fotós Barátunk, Csepregi Tibor jelenléte, akivel mind Németországban, mind az esküvőn szimbiózisban tudtunk együtt dolgozni, ezáltal nem akadályozva, hanem segítve egymást és a munkát. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni a minket megkereső pároknak, hogy milyen fontos a fotós és a filmes team együttműködése, ezért is jó, hogy most kézzel fogható bizonyítékot tudunk bemutatni, ahol a fotó és a film szerves egészt alkot, kiegészítik, erősítik egymást.

A filmet úgy vittük el magunkkal az esküvőre, hogy nem láthattak belőle semmit, így először ők is csak a többi vendéggel együtt, a lagziban nézték meg – természetesen ezt is rögzítettük, ezt is láthatjátok majd honlapunkon…

Fotók, borítókép, slideshow:  www.csepregiphotography.hu